ЖИТТЯ

Гендиректор МАГАТЕ проінформував ЗМІ про перші підсумки роботи місії на Запорізькій АЕС

Генеральний директор МАГАТЕ  Рафаель Маріано Гроссі обережно проінформував світові ЗМІ про перші підсумки перебування місії на захопленій російськими військовими станції. Всього на станції залишилось шість членів місії. 

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення офіційного Telegram-каналу “Енергоатом”.

Рафаель Гросі таки визнав, що є «військова діяльність навколо станції та маркування на будівлях». Констатував, що «фізична цілісність об’єктів була кілька разів порушена» і це «неприйнятно», а також зазначив, що на станції кілька разів відключалося живлення та спостерігалися перебої із зовнішнім електропостачанням.

Генеральний директор МАГАТЕ озвучив, що системи безпеки та захисту функціонують не повною мірою, але наразі ситуація не досягла критичної «червоної зони». Хоча визнав, що на станції існує «напруга», і що «дуже турбує, що військові дії на ній посилюються. Вірогідність подальших руйнувань залишається високою, починаючи з минулого місяця, коли розпочались обстріли».

Заперечив, що на діяльність місії впливали російські окупанти та представники Росатому. Екологічні ризики, ймовірність радіаційного забруднення, наслідки можливої аварії, а також питання демілітаризації ЗАЕС та звільнення її від окупантів – не коментував.

Людей, які в цій «надзвичайно складній ситуації» продовжують працювати, тобто український персонал станції, похвалив. Сказав, що потрібна «постійна підтримка місії МАГАТЕ».

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізькій АЕС енергоблок №5 підключили до енергомережі. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас