ЖИТТЯ

Четверо мешканців Нікополя незаконно виловили 6 тонн риби та раків

Мешканець Нікополя з трьома знайомими організував власний “бізнес”. Чоловіки незаконно у період нересту займались виловом риби та раків. Всього зловмисники заподіяли шкоди на 500 тисяч гривень. 

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення пресслужби Дніпропетровської обласної прокуратури.

У грудні 2020 року мешканець Нікополя організував злочинне угруповання, яке займалось незаконним виловом риби та раків у період нересту в акваторії Каховського водосховища. До «бізнесу» він залучив трьох знайомих, кожен з яких виконував свої функції за узгодженим планом.

Для протиправної діяльності чоловіки використовували човни, катери та заборонені знаряддя, а саме: риболовні сітки, пристрій для масового знищення риби, вибухові речовини. Браконьєри за один вихід на воду отримували понад 500 кілограмів риби. З метою подальшої реалізації вилов збували на споживчий ринок.

Кошти від продажу незаконно виловленої риби організатор розподіляв між учасниками групи в залежності від виконання покладених на них обов’язків. Так, обвинувачені виловили майже 6 тонн риби, чим заподіяли шкоду рибним запасам України на загальну суму 500 тисяч гривень.

Було проведено більше 20 санкціонованих обшуків за місцем мешкання обвинувачених та в їхньому автотранспорті. Правоохоронцями було вилучено виловлену рибу, заборонені знаряддя лову та «чорнову» документацію.

Дніпропетровська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно організатора та трьох учасників організованої групи за фактом незаконного зайняття рибним промислом у заборонений час, у недозволених місцях, забороненими знаряддями і способом масового знищення риби (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 249 КК України).

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині у затопленому кар’єрі потонув 59-річний чоловік. Детальніше тут.

Четверо мешканців Нікополя незаконно виловили 6 тонн риби та раків

Четверо мешканців Нікополя незаконно виловили 6 тонн риби та раків

Було проведено більше 20 санкціонованих обшуків

Було проведено більше 20 санкціонованих обшуків

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас