ЖИТТЯ

Росія вдаючись до маніпуляцій, може не допустити місію МАГАТЕ до ключових об’єктів окупованої ЗАЕС

Російська сторона, вдаючись до маніпуляцій, може не допустити місію МАГАТЕ до ключових об’єктів, які необхідно оглянути на території окупованої ЗАЕС. Місія відбувається для убезпечення Запорізької АЕС від варварських вчинків росії.

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення з офіційного Telegram-каналу “Енергоатом”.

В ефірі національного телемарафону Міністр енергетики України Герман Галущенко зазначив, що українська сторона обговорила з представниками місії перелік об’єктів ЗАЕС, які мають бути оглянуті, і ці пропозиції практично повністю збігаються з оцінками експертів МАГАТЕ. Як правило, раніше місії відбувалися вже за фактом певних подій на ядерних об’єктах. Сьогодні місія відбувається для убезпечиння від варварських вчинків.

«Ключове – аби росіяни дійсно допустили до тих об’єктів, які місія має на меті оглянути. Ми розуміємо, що можуть бути маніпуляції: показати якусь картинку чи скласти маршрут, де за фактом місія просто не зможе побачити, що відбувається. І тоді, безумовно, це може поставити під сумнів результати», – зазначив Герман Галущенко.

Вкрай важливо, щоб в новому форматі роботи місія реалізувала і більш широкий порядок денний. Окрім суто технічної функції, повинні показати загрози ядерній безпеці, які несуть на території АЕС присутність збройних сил рф, зброї і тяжкої техніки.

Очільник Міненерго підкреслив, що до складу місії входять справжні фахівці своєї справи, які мають неабиякий досвід, і Україна цінує їхні зусилля, спрямовані на забезпечення ядерної безпеки не тільки нашої держави, а й усього світу. Україна очікує, що результатами роботи місії стануть деокупація ЗАЕС, її повернення під повний контроль України та подальша демілітаризація території навколо станції, нагадав Герман Галущенко.

Раніше ми повідомили про те, що напередодні візиту місії МАГАТЕ окупанти обстріляли майданчик Запорізької АЕС. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас