Нікополь До сайту

На Дніпропетровщини 762 школи працюватимуть онлайн

На Дніпропетровщині стартував новий навчальний рік. Дистанційно його починають 762 школи – 90% від загальної кількості. Решта працюватиме офлайн та у змішаному форматі.

Про це стало відомо під час брифінгу в обласній військовій адміністрації, – передає Інформатор.

Реклама

Рішення про формат навчання ухвалювали сільські, селищні та міські ради. Враховували безпекову ситуацію в громаді, думку батьків та педагогів. 90% віддали перевагу дистанційній формі, – розповіла начальниця відділу загальної середньої освіти департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Людмила Телегіна. Онлайн працюватимуть всі школи у Дніпрі.

«Сьогодні, у День знань, хотілося б, щоб діти прийшли до школи і сіли за парти. Але так не склалося, – сказала вона. – Двічі проводили опитування батьків щодо форми навчання. Вирішили, що оптимальний варіант – дистанційне. Тому онлайн працюватимуть  і школи, і садочки», – зазначила заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики міськради Олена Яковенко.

Цьогоріч діти навчатимуться за оновленою програмою. У ній врахували виклики часу – російську військову агресію. Зміни внесли, зокрема, до предметів «Історія України» та «Всесвітня історія», «Основи здоров’я», правознавство. Повідомили, що із предмета «Зарубіжна література» прибрали твори російських та білоруських письменників.

Реклама

На нову модель навчання переходять учні 5 класів. Там розпочинають впроваджувати систему Нової української школи. Будуть оновлені програми, інші підручники та система оцінювання – дітям не ставитимуть оцінок.

Загалом до навчання у школах Дніпропетровщини приступили понад 340 тисяч дітей.  Понад 26 тисяч з них – першокласники.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізьку АЕС прибула місія МАГАТЕ. Докладніше – тут.

Реклама

Альона Антонова