ЖИТТЯ

Місія МАГАТЕ прямує до Запорізької АЕС

29 серпня, понеділок. Місія Міжнародного агентства з атомної енергії для інспекції захопленої російськими окупантами Запорізької АЕС вже прямує до України.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

У склад делегації увійшли глава МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі і ще 13 експертів з переважно нейтральних держав світу.

«Настав день, місія МАГАТЕ для підтримки та допомоги Запорізькій АЕС вже у дорозі. Ми повинні захистити безпеку українського найбільшого ядерного об’єкта в Європі. Пишаюся тим, що керую цією місією, яка відбудеться на цьому тижні», – написав він у Twitter.

За словами голови Нікопольської районної військової адміністрації Євгена Євтушенко, з метою створення потрібного фону, російська армія здійснила обстріл Енергодара минулої ночі та цього ранку.

Наразі на годиннику 8:15, у Нікополі триває обласна повітряна тривога, яку ввімкнули о 7:22. Також є загроза артобстрілу. Тому мешканців міста просять перебувати в укриттях або дотримуватися правила «двох стін».

“Провокації армії рф на протилежному березі тривають. Вони знову обстрілюють тимчасово окуповані населені пункти Запорізької області. Є загроза обстрілу прибережних територій нашого району”, – додав Євтушенко.

Варто нагадати, що 26 серпня 2022 року, всі енергоблоки Запорізької АЕС були відключені від енергомережі. Про це читайте тут. Однак наразі два енергоблоки станції після зупинення знову буди під‘єднані до мережі та виробляють електроенергію для потреб України.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас