ЖИТТЯ

Надвечір окупанти із гаубиць обстріляли Нікополь: є загибла та поранені

Протягом дня 28 серпня ворог обстріляв десять громад у трьох районах області – Нікопольському, Синельниківському та Криворізькому. У Нікополі загинула 67-річна жінка. Четверо людей поранені – це троє чоловіків та жінка. Троє з них у лікарні. Медики оцінюють їхній стан як середньої тяжкості.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Інформатор. Росіяни гатили “Градами”, “Ураганами”, “Смерчами”, важкою артилерією. По житлових кварталах, по підприємствах і комунікаціях. Нікополь і Зеленодольськ атакували кілька разів. Пошкоджені будинки, лінії електропередач, газогони.

Що стосується Нікополя: надвечір окупанти вдарили по Нікополю. Як вже повідомили, одна людина загинула. Це жінка 1955 року народження. Один житловий будинок знищено.

Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко у вечірньому зверненні порекомендував перебувати в бомбосховищах або укриттях. Попередження стосується міст, сіл та селищ розташованих на березі Каховського водосховища.

Також він конкретно написав, що протягом дня, зі ствольної артилерії, обстріляно села Вищетарасівка та Іллінка. Є руйнування будинків та господарчих споруд. Загиблих немає.

Наслідки обстрілу

Наслідки обстрілу

В Нікопольському районі вдень під удар потрапила Мирівська та Марганецька громади. Є пошкодження декількох житлових будинків, господарських споруд, газогону, лінії електропостачання. Ніхто не постраждав, пише Лукашук.

Також ворог гатив по Синельниківському району, Раївська та Великомихайлівська громади. В останній пошкоджено три житлові будинки, одна господарська будівля знищена. На місці обстрілу рятувальники знайшли касетний елемент від «Урагану». На щастя – без жертв.

У Криворізькому районі обстріляли п’ять громад. Окупанти поцілили по Новопільській, Апостолівській, Карпівській, Широківській та Зеленодольській ТГ.

Є пошкодження будівель одного з підприємств, в житловому будинку частково пошкоджено дах. Постраждалих немає.

Лукашук неодноразово зазначав: регулярно обстрілюючи Криворізький район, окупанти хочуть скувати сили наших захисників і не дати їм просунутися вперед. Щодо інших районів області – день минув без надзвичайних ситуацій. Наразі всі кордоні області – під надійним захистом ЗСУ.

Раніше ми повідомили про те, що через Нікополь щодня курсуватиме потяг Запоріжжя — Львів. Також варто нагадати, що «Укрзалізниця» запустила власний мобільний застосунок для продажу квитків та інформування пасажирів.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас