ЖИТТЯ

26 загиблих, 42 постраждалих: як минув тиждень на Дніпропетровщині розповів Микола Лукашук

Цей тиждень був для Дніпропетровщини одним з найскладніших за весь час повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну. За неділю, від ворожих обстрілів загинуло 26 людей, ще 42 жителя області постраждали.

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

З початку тижня сигнал повітряної тривоги в Дніпропетровській області вмикався тридцять разів. Під обстріли збройними силами російської федерації протягом тижня потрапили 4 райони Дніпропетровщини: Нікопольський, Синельниківський, Криворізький та Дніпровський.

Понад півтора десятка наших населених пунктів зазнали атак. Ворог здійснив близько трьох десятків обстрілів зі ствольної артилерії, Градів та Ураганів.

За тиждень в області постраждало 42 особи, 31 людина отримала поранення саме під час атаки у Чаплиному, 25 людей загинули. Наразі пошукові роботи у Чаплиному завершені. Триває процес відновлення руху поїздів.

Від початку тижня кількість внутрішньо переміщених осіб на Дніпропетровщині зменшилась на 2 тисячі громадян. Нині в області проживає 315,5 тис переселенців.

«Нагадую про дію Урядової соціальної програми «Прихисток», в рамках якої переселенці можуть знайти житло. А громадяни, які прихистили внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати компенсацію від держави», – зазначив Микола Лукашук.

Станом на сьогоднішній день в межах ініціативи в області є 2704 вільних місця. За цим показником Дніпропетровщина посідає друге місце серед регіонів України.

Більшість громад Дніпропетровщини ввели дистанційну форму навчання у школах. Деякі території ще не визначились, чи буде навчання повністю дистанційним або у змішаній формі.

Дніпропетровщина готується до опалювального сезону. Це є одним з головних завдань. Відомо, що місцеві бюджети отримають 14 мільярдів гривень для забезпечення сталого проходження опалювального періоду 2022/2023 року. Рішення про те, скільки саме буде перераховано громадам Дніпропетровщини, ще очікується.

Раніше ми повідомили про те, що цієї ночі найбільше під вогонь потрапив Нікополь. Подробиці від рятувальників читайте тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас