ЖИТТЯ

Стало відомо про стан поранених під час обстрілу Чаплиного 24 серпня

24 серпня, у День святкування Дня Незалежності, російські війська нанесли удар по залізничній станції Чаплине у Дніпропетровській області. Внаслідок обстрілу загинуло 25 людей, ще 31 були поранені. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на заступницю директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Тетяну Квітницьку.

На місці події разом з поліцейськими та співробітниками ДСНС працювали бригади екстреної медичної допомоги. Постраждалі, як дорослі, так і діти, були оглянуті, їм було надано  невідкладну допомогу, і вони були шпиталізовані у різні лікарні в залежності від результатів проведення медичного сортування. Зараз залучені у лікуванні декілька лікарень, як дорослих, так і дитячих, йдеться у повідомленні.

“Всі поранення однотипні. Ми маємо діло з тим, з чим вже стикалися, на жаль. Це черепно-мозкові травми, це переломи кінцівок. Велика кількість пацієнтів з вибухово-осколковими пораненнями як м’яких тканин, так і кісток. Маємо опікові травми, і як ви розумієте, гострі ситуаційні реакції на стрес. Тобто люди були у тяжкому стані, як соматично, так і психологічно. Всі отримали необхідну допомогу, шпиталізовані, надається далі допомога. Є важкі пацієнти, середньої важкості.

Зараз наші зусилля зосереджені на дітях, які постраждали. Ми маємо останню інформацію про чотирьох дітей, з якими ми працюємо. Троє з них перебувають у достатньо важкому стані, і вони також мають окрім тяжкої стресорної реакції, вибухово-осколкові поранення, теж опіки, переломи, тобто діти достатньо тяжкі. Все що потрібно для їх лікування залучено — медичні кадри, ліки, витратні матеріали Була складна доба в нас, але впоралися на високому професійному рівні”, – коментує Квітницька.

Нагадаємо, прокуратура розпочала розслідування щодо ворожого обстрілу у Чаплиному. У зв’язку із терактом на станції Чаплине мешканців Дніпропетровщини просять здати кров.

Альона Антонова

 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас