ЖИТТЯ

Російські війська розмістили БТР в межах 60 метрів від п’ятого реактора ЗАЕС

По даним британської розвідки, російські війська розмістили свої бронетранспортери в межах 60 метрів від п’ятого реактора ЗАЕС. Також розвідка припускає, що росія готова використовувати будь-яку українську військову активність поблизу станції у своїх пропагандистських цілях.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення з офіційного Telegram-каналу «Енергоатома».

21 серпня 2022 року, супутникові зображення показали, що росія зберігає посилену військову присутність на станції та розмістила свої бронетранспортери в межах 60 метрів від п’ятого реактора. Також російські війська, ймовірно, намагалися приховати транспортні засоби, припаркувавши їх під підвісними трубами і арками-проїздами.

Британська розвідка припускає, що росія готова використовувати будь-яку українську військову активність поблизу ЗАЕС у пропагандистських цілях. Міноборони Великої Британії виділяє кілька основних ризиків для безпеки роботи реакторів: перебої в роботі систем охолодження реакторів, пошкодження його резервного джерела живлення або помилки працівників, які працюють під тиском.

Раніше Інформатор писав про те, що Євген Євтушенко прозвітував про виконану роботу ЗСУ на тому березі водосховища за останні кілька днів. Про це шукайте за посиланням.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас