ЖИТТЯ

Мешканці Марганцю написали листа Резніченко

Мешканці Марганцю у відчаї та б’ють на сполох. Вони звертаються з відкритим листом до голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка та до всіх уповноважених посадових осіб, які спроможні допомогти. Місто, яке неодноразово обстрілювали, ще й досі не  набуло статусу зони активних бойових дій.

Відкритий лист місцеві опублікували у Facebook. Про це повідомляє Інформатор.

Марганець ще й досі не входить до переліку громад, де ведуться активні бойові дії. Керівництво міста не хоче займатись цим питанням, пишуть місцеві. Вони багаторазово звертались до влади з таким запитом, проте все марно:

“Є люди, житло яких зруйновано і вони не можуть в ньому знаходитись. Ці люди намагаються самотужки зібрати в своєму ж місті будь-які кошти на проживання”.

Керівництво міста жодного разу не виступило з ініціативою щодо евакуації незахищених верств населення, немає взаємодії на рівнях «влада-громада-громадянин». Реагування на події відбуваються постфактум.
Допомога постраждалим надається, але люди більше потребують захисту життя, а не затуляння вікон, а для цього необхідно організувати евакуацію, поки залишається загроза обстрілів, пишуть місцеві у зверненні.

У Марганці багато людей похилого віку, є багатодітні родини, які на ніч просто ховаються у підвалах, бо у місті немає укриття. Ці люди не мають достатньо коштів, щоб виїхати з міста. Тож люди у своєму зверненні до Резніченка пишуть наступне:

“Звертаємось до Вас, шановний Валентине Михайловичу, з проханням:

1. Сприяти наданню Марганецькій громаді статусу зони активних бойових дій.

2. Допомогти організувати евакуаційний транспорт для малозабезпечених людей.

3. Надати їм місця тимчасового перебування з забезпеченням всього необхідного (цей досвід вже є напрацьованим волонтерами).

4. Приділити увагу підтримці роботи комунальної та соціальної інфраструктури міста для жителів, що залишаються в Марганці і робити це в найкоротші терміни.

5. Створити “гарячу лінію”, куди люди могли б звернутися з такими запитами, безпосередньо в обласній адміністрації.

6. Виділити кошти в достатньому обсязі на допомогу і виплати людям, які лишились без житла.

7. Надати допомогу у забезпеченні ліками і засобами первинної допомоги лікарню міста (до речі, вона теж постраждала).

З початку обстрілів нашого берега Дніпра за місяць на території Марганецької громади (за межами міста) було 5-ть обстрілів без суттєвих ушкоджень. Саме місто Марганець обстрілювали 6 разів (вночі на 27.07, 1.08, 7.08, 10.08, 12.08, 14.08): 12 загиблих, 16 постраждалих людей з різними ступенями поранення.

Ушкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, міська лікарня, дитячий садочок, школа, школа мистецтв, Палац культури гірників, адмінбудівлі АТ МГЗК, будівля міськводоканалу, міської ради, ЦНАП, магазин, кафе, неодноразово газопровід та електромережі.

Сподіваємось, що Ви розглянете наше звернення і буде надана необхідна допомога. Наразі те, що відбувається, допомагає всім нам бути в єдності та проявляти те, що є первинним для кожного – людяність”. Повний текст звернення тут.

 Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас