Нікополь До сайту

Через ворожий обстріл Марганця пошкоджено дві пам’ятки культури

Вночі 10 серпня, російські війська накрили вогнем із РСЗВ Марганець. Через ворожий обстріл у місті пошкоджено 2 пам’ятки культури. Агресор понівечив будинок культури та школу мистецтв.

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

Реклама

Загалом в Україні через ворожі обстріли зруйновано або пошкоджено понад 450 об’єктів культури. Серед них – будинок культури у Марганці, якому майже 70 років. Ракета пробила 3-й та 2-й поверхи та вибухнула на 1-му. Там загорілася бібліотека.

Мистецька школа постраждала менше. Снаряди влучили поруч. У будівлі вибиті вікна, зачепило і стіни.

«Агресор воює проти нашої ідентичності. Навмисно цілить у культурні об’єкти. Намагається зруйнувати нашу пам’ять. Аби не залишилося нічого, що пов’язує нас із коренями. Важливо зберегти спадщину. Працюємо на культурному фронті», – зазначив Олександр Ткаченко.

Реклама

За словами заступниці голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ольги Горб, загалом у регіоні ворожі обстріли пошкодили 4 культурні пам’ятки.

«Одразу ремонтуємо пам’ятки культури, які постраждали від обстрілів – обласним чи місцевим коштом. Спершу проводимо оцінку руйнувань, далі виїжджають будівельники і максимально швидко усувають пошкодження», – зазначила Ольга Горб.

Раніше ми повідомили про те, що вночі ворог тричі обстріляв з «Градів» Нікополь. Про місто та про втрати окупантів на тому березі від Євгена Євтушенко читайте тут.

Реклама

Через ворожий обстріл Марганця пошкоджено дві пам’ятки культури

Агресор понівечив будинок культури та школу мистецтв

Пошкоджено будинок культури якому майже 70 років

У мистецькій школі вибило вікна

Ракета пробила 3-й та 2-й поверхи та вибухнула на 1-му

Анна Томілова

Реклама