ЖИТТЯ

СБУ повідомила про підозру п’ятьом колаборантам, які діють на території Енергодару

Не дивлячись на жахи які роблять російські військові, все ще є люди, які підтримують “руський мир”. Так, СБУ в Запорізькій області повідомили про підозру п’ятьом колаборантам, які діють чи діяли на території Енергодару та навколишніх населених пунктах.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення мера Енергодара Дмитра Орлова.

Зокрема, йдеться про колишнього «керівника народної міліції Енергодара» Олексія Селіванова, «керівника Кам’янсько-Дніпровської міліції» Віктора Чудака, та трьох зрадників, які вступили до лав «народної міліції» – Владислав Жох, Дмитро Климченко та Олександр Усачов.

В ході досудового розслідування слідчими доведено, що усі вони добровільно пішли на співпрацю з ворогом та допомагають країні – агресору у встановленні та підтримці окупаційних режимів на тимчасово окупованих територіях, створенні псевдо правоохоронних органів, незаконних затриманнях та катуваннях місцевих мешканців з активною проукраїнською позицією.

Всім фігурантам заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, відповідальність за які передбачена ч. 7 ст. 111-1 КК України. Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше ми повідомили про те, що ворог випустив близько 120 реактивних снарядів по Нікополю. Є постраждалий та   руйнування трьох підприємств.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас