ЖИТТЯ

Погода на 6 серпня: у Нікополі вдень буде ясно, увечері очікується дрібний дощ

У Нікополі увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний дощ.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр. Вітер буде північно-східного та східного напрямку, до 4 метрів за секунду.

Температура повітря вночі становитиме +23… +21 °С. Вранці буде +20…+24 °С. Вдень очікується +28… +31 °С, а ввечері синоптики прогнозують +28…+26 °С.

Схід сонця 6-го серпня можна зустрічати о 5:25, а захід сонця чекатиме о 20:11. Цікаво, що найвищу температуру цього дня за останні 130 років зафіксували у 1901-му: тоді вона була 37 градусів тепла. А найхолодніше було у 1969-му — 8,5 градусів тепла.

6 серпня вшановується пам’ять священномучеників благовірних князів Бориса та Гліба. У народі день Бориса і Гліба називали паликопна (гроза палить копиці), тому в поле намагались не виїжджати, за польові роботи не братися. Погоду дізнатись нашим пращурам допомагали квіти: якщо квіти в’юна щільно закрились, незабаром буде дощ.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас