ЖИТТЯ

Погода на 2 серпня: у Нікополі буде хмарно та очікується дощ із грозою

Ранок та день у Нікополі будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Нічний дощ закінчиться ще до настання ранку, але вдень розпочнеться дощ із грозою, який продовжиться до приходу вечора.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр. Вітер буде змінювати свій напрямок, до 3 метрів за секунду.

Температура повітря вночі становитиме +22… +20 °С. Вранці буде +21…+20 °С. Вдень очікується +20… +24 °С, а ввечері синоптики прогнозують +25…+22 °С.

Схід сонця 2-го серпня можна зустрічати о 5:20, а захід сонця чекатиме о 20:17. Цікаво, що найвищу температуру цього дня за останні 130 років зафіксували у 1998-му: тоді вона була 37,3 градусів тепла. А найхолодніше було у 1962-му — 9 градусів тепла.

2 серпня вшановується пам’ять пророка Іллі. У народі вважається, що з Іллі йде поворот на осінь, хоча спекотне літо може простояти ще довго. У цей час встановлюється помірне тепло. Світловий день іде на спад, а ночі на збільшення. Якщо у цей день буває глухий грім – до тихого дощу, грім гучний – до зливи, грім безперервний – буде град; грім гримить довго і не різко – до негоди, якщо ж уривчасто і не тривало – буде ясно.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас