ЖИТТЯ

В Україні заборонили показувати курс валют на табло: чи дотримуються вимог у Нікополі

З п’ятниці, 29 липня, Національний банк України заборонив показувати табло з курсом валют. Інформацію про вартість можна дізнатися лише біля каси установи. 

Тобто тепер табло, де раніше писали вартість купівлі та продажу валюти, біля обмінників, будуть пусті. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Кривий Ріг.

З метою підвищення конкуренції та збільшення пропозиції готівкової іноземної валюти Національний банк починаючи з травня 2022 року послабив низку обмежень щодо роботи банків у цьому сегменті ринку.

«Національний банк вважає, що розхитування ситуації з готівковим курсом під час війни задля отримання додаткової маржі в сегменті, де купує валюту населення, є неприпустимим. Зважаючи на це, з метою мінімізації спекуляцій та створення дійсно конкурентного середовища НБУ посилює вимоги до небанківських установ щодо організації торгівлі готівковою валютою», — повідомили на сайті НБУ.

Також обмінники знову будуть подавати інформацію до «Реєстру приміщень», у яких здійснюються валютні операції, а процес купівлі-продажу валют має відбуватися з обов’язковим веденням відеоспостереження.

Такі нововведення дадуть змогу підсилити податкову дисципліну. Обмінники ухиляються і практично не сплачують податки. Так, сплачений податок на прибуток таких компаній становить всього 0,00185 % від обсягу купленої ними валюти або близько 7 млн грн за рік на весь ринок.

До речі,  ці зміни не стосуються банків, оскільки на сьогодні практично не зафіксовано ними зловживань у сфері здійснення торгівлі валютними цінностями в готівковій формі. Проте у разі виявлення таких зловживань, аналогічне регулювання буде запроваджено і для банківських установ.

У Нікополі обмінники дотримуються розпоряджень Нацбанку України. В цьому переконався Інформатор. Установи прибрали цифри з вартістю валюти на своїх табло.

Обмінник на вулиці Шевченка

Обмінник на вулиці Шевченка

У Нікополі обмінники дотримуються розпоряджень Нацбанку України

У Нікополі обмінники дотримуються розпоряджень Нацбанку України

8 квартал

8 квартал

Обмінник у центрі міста

Обмінник у центрі міста

Обмінник на вулиці Шевченка

Обмінник на вулиці Шевченка

На проспекті Трубників

На проспекті Трубників

Обмінник на проспекті Електрометалургів

Обмінник на проспекті Електрометалургів

Альона Антонова, Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас