ЖИТТЯ

Як отримати допомогу “Пакунок малюка” на дитину під час війни

Грошова компенсація “Пакунок малюка” надається одному з батьків новонародженої дитини. Міністерство соціальної політики спростило механізм її отримання в умовах воєнного стану.

Що змінилося і як отримати таку допомогу, розповість Інформатор. Деталі повідомили в прес-службі Нікопольської міської ради.

Призначити компенсацію у вигляді одноразової допомоги може відділ соцзахисту районних чи міських рад на підконтрольній Україні території. Для цього одному з батьків або законному представнику, необхідно подати такі документи:

  • заява (можна написати на місці);
  • копія свідоцтва про народження дитини, або копія медичного свідоцтва про народження дитини, надана в закладі охорони здоров’я (або іншого документа, що підтверджує даний факт);
  • довідка з пологового будинку про неодержання “Пакунка малюка”.

Також під час дії в Україні воєнного стану та ще місяць після його завершення можна витрачати гроші з картки “Пакунок малюка” на будь-які товари. Нагадуємо, що компенсація становить 6,3 тисяч гривень. Крім цього, знято 12-місячний ліміт на використання грошей. Оскільки в умовах війни складно відкрити рахунок спецпризначення, отримувати компенсацію можна на будь-який рахунок ПриватБанку, навіть когось із родичів.

Раніше Інформатор повідомив про те, що через обстріли у Нікополі відмінили проведення НМТ. Деталі читайте тут.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас