ЖИТТЯ

Ходять під стінами енергоблоків та ховаються під естакадами: в Енергодарі окупанти бояться ударів ЗСУ

В тимчасово окупованому Енергодарі загарбники дуже бояться за своє життя. Саме тому важку техніку ховають в машинному залі першого енергоблоку і займають підвальні приміщення.

Про ситуацію на ЗАЕС в ефірі телеканалу “Прямий” розповів президент “Енергоатома” Петро Котін, повідомляє Інформатор.

Ситуація на Запорізькій атомній електростанції погіршилася саме через те, що окупанти вирішили посилити свій захист. До цього вони перебували безпосередньо на майданчику ЗАЕС. Просто неба стояла вся військова техніка і озброєння. Зараз вони вирішили, що є небезпека такого перебування. Окупанти намагаються зайняти підвальні приміщення і укріплюють їх, там знаходиться і особовий склад.

Всі шість енергоблоків Запорізької АЕС з’єднанні залізничною колією, по якій перевозиться важке обладнання, яке потрібно для ремонтів. Окупанти відкрили ці транспорті шлюзи і поставили в машзалі першого енергоблока 14 автівок, у тому числі вантажівки та дві машини для перевезення командного складу. Таким чином вони заблокували повністю можливість заїзду туди пожежних машин.

Окупанти дуже злякалися що ЗСУ можуть нанеси по ним удари високоточною зброєю. По їх поведінці, згідно з інформацією, що передають з Запорізької АЕС, вони зараз ходять під стінками енергоблоків та ховаються під естакадами, не виходять на відкриті зони майданчика АЕС. Через це вони, мабуть, і переставили свою техніку, для того, аби укрити її від удару.

За словами президента “Енергоатома”, окупанти дуже перелякані можливостями українських дронів-камікадзе, які можуть їх знищити. «Вони там дуже перелякані, мають якусь розвідувальну інформацію, що ЗСУ дуже близько і що їм там скоро добре не буде. Найкраще, що вони могли зробити – це покинути територію Запорізької АЕС і міста Енергодар. Але поки що ситуація така, яка є», – зазначив Котін.

Раніше ми повідомили про те, що в Енергодарі російські паспорта отримали близько 28 колаборантів. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас