ЖИТТЯ

Обстріл Нікополя: прокуратура розпочала розслідування

З 15 на 16 липня окупанти завдали декілька ударів по Дніпропетровській області. У Нікополі було зафіксовано близько 15 прильотів. Умисно ударили з «Градів» по житлових кварталах.

Окупанти випустили по Нікополю 53 ракети. За фактом загиблі і поранених внаслідок обстрілів житлових кварталів в Нікополі розпочато розслідування. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Інформатор.

За процесуального керівництва Нікопольської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, вранці 16 липня 2022 року, військовослужбовці країни-агресора здійснили артилерійський обстріл із реактивних систем залпового вогню по житлових кварталах  Нікополя на Дніпропетровщині.

Внаслідок ворожого обстрілу загинуло двоє цивільних. Ще одну жінку з осколковими пораненнями доставлено до лікарні.

Пошкоджено будівлю школи, станцію переливання крові та багатоквартирні будинки. Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні. Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

До Нікополя щодня прибуватиме евакуаційний потяг «Запоріжжя — Львів». Про обстріл Нікополя розповів голова РВА Євген Євтушенко.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас