Нікополь До сайту

Прості та доступні рецепти: як приготувати пиріг з абрикосами

У цей непростий час господині всіляко намагаються заощадити. Багатьох цікавлять рецепти страв, які були б смачними та при цьому не дуже дорогими.

Інформатор у свою чергу поділиться простими та доступними рецептами декількох пирогів з абрикосами. Сподіваємось, що якийсь прийде вам до смаку.

Реклама

Простий насипний пиріг з абрикосами

Вам знадобиться:

Реклама

Приготування:

  1. Натріть заморожену олію на великій тертці. Додайте 50 г цукру, борошно, ванілін та розпушувач і розітріть суміш у крихту.
  2. Змастіть маслом форму для випічки і розподіліть половину основи для пирога. Наріжте абрикоси тонкими часточками, видаливши кісточки і викладіть на тісто.
  3. Посипте фрукти цукром і тістом, що залишилося. Випікати пиріг при 200 °C близько 45 хв. У процесі приготування трохи знижуйте температуру нагрівання духовки.

Перевернутий пиріг з карамелізованими абрикосами

Реклама

Вам знадобиться:

Приготування:

  1. Розріжте абрикоси навпіл і видаліть кісточки. Змастіть маслом форму діаметром 22 см і викладіть на дно фрукти зрізом донизу в один шар.
  2. У невелику каструлю викладіть 200 г цукру та влийте воду. Перемішайте до розчинення та доведіть до кипіння на помірному вогні. Готуйте до того часу, поки сироп не загусне і стане золотистим. Полийте їм абрикоси.
  3. Збийте 150 г цукру, що залишилися, і 85 г олії кімнатної температури до однорідної консистенції. По одному введіть яйця, помішуючи після кожного додавання. Покладіть сметану та ванілін. Окремо з’єднайте борошно, розпушувач та сіль, всипте цю суміш у сметану та ретельно перемішайте.
  4. Викладіть тісто на абрикоси і обережно розподіліть його рівним шаром. Випікайте пиріг за температури 180 °C 30–40 хв. Перевірте готовність за допомогою зубочистки: вона повинна виходити з чистого пирога. Остудіть десерт протягом 15 хв і переверніть на блюдо сервіровки.

Юлія Кожемяка

Реклама