ЖИТТЯ

Прості та доступні рецепти: як приготувати пиріг з абрикосами

У цей непростий час господині всіляко намагаються заощадити. Багатьох цікавлять рецепти страв, які були б смачними та при цьому не дуже дорогими.

Інформатор у свою чергу поділиться простими та доступними рецептами декількох пирогів з абрикосами. Сподіваємось, що якийсь прийде вам до смаку.

Простий насипний пиріг з абрикосами

Вам знадобиться:

  • 180 г сливочного масла + немного для смазывания;
  • 150 г сахара;
  • 250 г муки;
  • щепотка ванилина;
  • ½ чайной ложки разрыхлителя;
  • 12–14 абрикосов.

Приготування:

  1. Натріть заморожену олію на великій тертці. Додайте 50 г цукру, борошно, ванілін та розпушувач і розітріть суміш у крихту.
  2. Змастіть маслом форму для випічки і розподіліть половину основи для пирога. Наріжте абрикоси тонкими часточками, видаливши кісточки і викладіть на тісто.
  3. Посипте фрукти цукром і тістом, що залишилося. Випікати пиріг при 200 °C близько 45 хв. У процесі приготування трохи знижуйте температуру нагрівання духовки.

Перевернутий пиріг з карамелізованими абрикосами

Вам знадобиться:

  • 13-15 абрикосів;
  • 85 г вершкового масла + трохи для змащування форми;
  • 350 г цукру;
  • 80 мл води;
  • 2 яйця;
  • 75 г сметани;
  • щіпка ваніліну;
  • 140 г борошна;
  • ½ чайної ложки розпушувача;
  • ¼ чайної ложки солі.

Приготування:

  1. Розріжте абрикоси навпіл і видаліть кісточки. Змастіть маслом форму діаметром 22 см і викладіть на дно фрукти зрізом донизу в один шар.
  2. У невелику каструлю викладіть 200 г цукру та влийте воду. Перемішайте до розчинення та доведіть до кипіння на помірному вогні. Готуйте до того часу, поки сироп не загусне і стане золотистим. Полийте їм абрикоси.
  3. Збийте 150 г цукру, що залишилися, і 85 г олії кімнатної температури до однорідної консистенції. По одному введіть яйця, помішуючи після кожного додавання. Покладіть сметану та ванілін. Окремо з’єднайте борошно, розпушувач та сіль, всипте цю суміш у сметану та ретельно перемішайте.
  4. Викладіть тісто на абрикоси і обережно розподіліть його рівним шаром. Випікайте пиріг за температури 180 °C 30–40 хв. Перевірте готовність за допомогою зубочистки: вона повинна виходити з чистого пирога. Остудіть десерт протягом 15 хв і переверніть на блюдо сервіровки.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас