У цей непростий час господині всіляко намагаються заощадити. Багатьох цікавлять рецепти страв, які були б смачними та при цьому не дуже дорогими.
Інформатор у свою чергу поділиться простими та доступними рецептами декількох пирогів з абрикосами. Сподіваємось, що якийсь прийде вам до смаку.
Простий насипний пиріг з абрикосами
Вам знадобиться:
- 180 г сливочного масла + немного для смазывания;
- 150 г сахара;
- 250 г муки;
- щепотка ванилина;
- ½ чайной ложки разрыхлителя;
- 12–14 абрикосов.
Приготування:
- Натріть заморожену олію на великій тертці. Додайте 50 г цукру, борошно, ванілін та розпушувач і розітріть суміш у крихту.
- Змастіть маслом форму для випічки і розподіліть половину основи для пирога. Наріжте абрикоси тонкими часточками, видаливши кісточки і викладіть на тісто.
- Посипте фрукти цукром і тістом, що залишилося. Випікати пиріг при 200 °C близько 45 хв. У процесі приготування трохи знижуйте температуру нагрівання духовки.
Перевернутий пиріг з карамелізованими абрикосами
Вам знадобиться:
- 13-15 абрикосів;
- 85 г вершкового масла + трохи для змащування форми;
- 350 г цукру;
- 80 мл води;
- 2 яйця;
- 75 г сметани;
- щіпка ваніліну;
- 140 г борошна;
- ½ чайної ложки розпушувача;
- ¼ чайної ложки солі.
Приготування:
- Розріжте абрикоси навпіл і видаліть кісточки. Змастіть маслом форму діаметром 22 см і викладіть на дно фрукти зрізом донизу в один шар.
- У невелику каструлю викладіть 200 г цукру та влийте воду. Перемішайте до розчинення та доведіть до кипіння на помірному вогні. Готуйте до того часу, поки сироп не загусне і стане золотистим. Полийте їм абрикоси.
- Збийте 150 г цукру, що залишилися, і 85 г олії кімнатної температури до однорідної консистенції. По одному введіть яйця, помішуючи після кожного додавання. Покладіть сметану та ванілін. Окремо з’єднайте борошно, розпушувач та сіль, всипте цю суміш у сметану та ретельно перемішайте.
- Викладіть тісто на абрикоси і обережно розподіліть його рівним шаром. Випікайте пиріг за температури 180 °C 30–40 хв. Перевірте готовність за допомогою зубочистки: вона повинна виходити з чистого пирога. Остудіть десерт протягом 15 хв і переверніть на блюдо сервіровки.
Юлія Кожемяка