ЖИТТЯ

Мешканці Нікополя можуть отримати грант від держави на розвиток бізнесу

З 1 липня стартувала Державна програма надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу запроваджена урядом для надання безповоротної державної допомоги. Усі охочі можуть поборотися за державний грант. Для цього потрібно оформити заявку на порталі «Дія».

Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Іван Начовний, передає Інформатор.

На порталі «Дія» з’явилася нова послуга – єРобота. Нею можуть скористатися і мешканці Дніпропетровської області та переселенці.

Хто бажає відкрити або розширити власний бізнес, мають нагоду отримати грант від держави. Заявку слід подати через “Дію”.

Грант можна отримати на відкриття чи розвиток власної справи, створення саду або теплиці. Окрема програма – для переробних підприємств. Запуск нових та розширення тих, що вже працюють.

До заявки слід додати бізнес-план або проєкт будівництва, в залежності від програми. Розмір грантів різний. Максимум – 8 млн грн. За отримані кошти можна придбати обладнання, сировину, сплатити оренду.

Заявки перевіряє «Ощадбанк». Проєкти розглядають відповідні державні органи, в залежності від профілю програми. Це можуть бути Державна служба зайнятості, Мінекономіки або Мінагрополітики. Після – вони приймають рішення про виділення гранту.

Раніше ми повідомили про те, що в Україні запрацювала гаряча лінія для постраждалих від війни. Про це читайте тут.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас