ЖИТТЯ

Чи можна чоловікам залишати місце проживання без дозволу: Залужний пояснив, чому виникла плутанина

4 липня у мережі почали розміщувати публікації про те, що українцям заборонять залишати місце проживання без дозволу Центру комплектування. 5 липня з’явився лист Головнокомандувача Валерія Залужного, в якому справді йшлося про таке обмеження. Це викликало значний резонанс.

Валерій Залужний все роз’яснив в публікації, яку зробив 6 липня. Про це повідомляє Інформатор, з посиланням на Інформатор Дніпро.

Залужний пояснив, що цей документ із початку стосувався виключно внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобов’язань, обмежень прав та свобод громадян України. Незважаючи на це, поява докумениа в мережі викликала численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії щодо перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації ЗСУ та військово-політичного керівництва країни. Тому Начальник Генерального штабу ЗСУ з метою недопущення подальших маніпуляцій навколо цього питання ухвалив рішення про відміну дії Порядку з відправкою на доопрацювання.

Також Залужний зазначив, що існуюча законодавча база не враховує сьогоднішніх реалій та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів. Тому оновлений документ розроблять з урахуванням підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану, а також змін до законів України.

Як минув день у Нікополі у вечірньому зверненні мера. Такод ми повідомили, що за три місяці на водоймах Дніпропетровщини затримали понад 300 браконьєрів. В Україні запрацювала «гаряча лінія» для постраждалих від війни.

Олена Антонова, Олег Більдін

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас