У цей непростий час господині всіляко намагаються заощадити. Багатьох цікавлять рецепти страв, які були б смачними та при цьому не дуже дорогими.
Інформатор у свою чергу поділиться простим та доступним рецептом пиріга з шовковицею. Цей смачний пиріг можна приготувати не тільки з шовковицею, але й іншими сезонними ягодами: чорницею, малиною, вишнею або полуницею.
Пиріг з шовковицею
Вам знадобиться:
- 1,5 склянки борошна
- 1 склянка + 2 ст. цукру
- 1/2 склянки молока
- 80 г розм’якшеного вершкового масла
- 1 яйце
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 0,5 ч.л. солі
- шовковиця.
Приготування:
- М’яке вершкове масло|мастило| збити разом з цукром, додати|добавляти| ванільний цукор і яйце.
- Влити молоко і ретельно перемішати. Поступово всипати борошно, змішане з розпушувачем і сіллю.
- Форму змастити олією і присипати борошном. Вилити тісто у підготовлену форму. Зверху розкласти промиті ягоди.
- Посипати 2 ст. цукру.
- Відправити пиріг у розігріту духовку до 180 °С духовку на 10 хвилин.
- Потім зменшити нагрівання до 160 ° С і випікати близько 1 години до золотистого кольору. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
- За бажанням посипати шовковичний пиріг просіяною цукровою пудрою.
Юлія Кожемяка