ЖИТТЯ

Прості та доступні рецепти: як приготувати пиріг з шовковицею

У цей непростий час господині всіляко намагаються заощадити. Багатьох цікавлять рецепти страв, які були б смачними та при цьому не дуже дорогими.

Інформатор у свою чергу поділиться простим та доступним рецептом пиріга з шовковицею. Цей смачний пиріг можна приготувати не тільки з шовковицею, але й іншими сезонними ягодами: чорницею, малиною, вишнею або полуницею.

Пиріг з шовковицею

Вам знадобиться:

  • 1,5 склянки борошна
  • 1 склянка + 2 ст. цукру
  • 1/2 склянки молока
  • 80 г розм’якшеного вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 0,5 ч.л. солі
  • шовковиця.

Приготування:

  1. М’яке вершкове масло|мастило| збити разом з цукром, додати|добавляти| ванільний цукор і яйце.
  2. Влити молоко і ретельно перемішати. Поступово всипати борошно, змішане з розпушувачем і сіллю.
  3. Форму змастити олією і присипати борошном. Вилити тісто у підготовлену форму. Зверху розкласти промиті ягоди.
  4. Посипати 2 ст. цукру.
  5. Відправити пиріг у розігріту духовку до 180 °С духовку на 10 хвилин.
  6. Потім зменшити нагрівання до 160 ° С і випікати близько 1 години до золотистого кольору. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
  7. За бажанням посипати шовковичний пиріг просіяною цукровою пудрою.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас