ЖИТТЯ

Cуд Запоріжжя заочно відправив під арешт російського генерала, який керував силовим захопленням Запорізької АЕС

Жовтневий суд Запоріжжя задовольнив клопотання слідчих СБУ про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для заступника начальника головного управління федеральної служби військ нацгвардії рф по Краснодарському краю, генерал-майора Олексія Домбровського.

Про це Інформатор дізнався із повідомлення на сайті Медіа-Центр Енергодару.

За даними слідства, на початку березня 2022 року, цей генерал-майор віддав злочинний наказ здійснити силове захоплення інфраструктури Енергодара та Запорізької АЕС. Зробив він це разом з начальником відділу організації охорони важливих державних об’єктів сибірського округу федеральної служби військ нацгвардії рф, керуючи зведеним підрозділом 2-х БТГр нг рф.

Домбровський безпосередньо, як командир, брав участь у захваті міста та атомного підприємства. Внаслідок ворожої атаки загинули три нацгвардійця, були зруйновані технологічно важливі мережі та комунікації. Олексія Домбровського судять за порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньої змовою групою осіб. Обґрунтованість підозри підтверджується допитами співробітників ЗАЕС, міського голови Енергодара Дмитра Орлова і військовослужбовців НГУ, які перебували в період обстрілу та силового захоплення Запорізької АЕС на території об’єкту; відео з камер спостереження, що розміщені на території ЗАЕС; відеоматеріалів, що розміщені на інтернет-ресурсах російських ЗМІ.

Наразі Домбровський перебуває на території російської федерації, визнаною Верховною Радою України державою-агресором, тож забезпечити його явку для участі у слідчих діях не виявляється за можливе. У нього формально навіть є адвокат, але правозахисник не має з ним зв’язку. Підозру йому вручили заочно, а також суд без участі генерала підтримав клопотання СБУ про обрання для нього запобіжного заходу у Запорізькому СІЗО без застави.

Нагадаємо, у Нікополі 52 поліцейських отримали відзнаки, подяки, грамоти та подарунки. В Енергодарі після катувань помер водолаз ЗАЕС. Вечірне відеозвернення від мера Нікополя Олександра Саюка – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас